Klubben för dig som kör Volvo 30/X40/50, med eller utan turbo

Det var våren 2002 som arbetet med klubben började på en lokal Turbo Performance Club träff i Stockholmsområdet. Just på den träffen var det tre personer där med Volvo S/V40-bilar, Janne, Johan och Peter. De tre stod och pratade och tittade på de nya leksakerna som hade inhandlats till bilarna...
Då fick Janne en ide om att starta en Volvo S/V40-klubb, han diskuterade detta med Johan och Peter som nappade direkt på iden. Arbetet med klubben började.

Innan klubben kunde presenteras för allmänheten så var det tvunget att ha en hemsida. Johan tog på sig ansvaret att tillverka en hemsida och Janne hjälpte till med design och att leta rätt på material som kunde användas till sidan. I samma stund funderades det kring vad klubben skulle heta och fram kom "Nordiska Volvo X40 klubben". Att valet föll på "Nordiska" istället för "Svenska" berodde främst på att det troligen även finns ett intresse av en sån här klubb i våra grannländer.

Tiden gick...

Hemsidan började ta form men var långt ifrån klar. Det var dags att visa upp klubben för allmänheten.
Janne surfade runt på Internet och hittade en sida om en mässa vid namnet "Fast Cars And Furious Sound" som skulle äga rum den 16-17 november 2002. Janne tog kontakt med mässarrangörerna som ordnade en monter till klubben och förberedelser som tröjor och mässmaterial var då i full gång.
Den stora frågan var dock... "Vad skulle finnas i montern?" Janne hade monterat bort all styling och sålt detta på grund av att hans bil skulle säljas. Johans och Peters bilar var självskrivna som deltagare men tyvärr hade Peter haft en liten olycka med sin V40 så den kunde inte ställas ut och klubben kunde ju inte stå med bara en enda bil i en hundra kvadratmeter stor monter. Hur skulle man lösa detta på bästa sätt tro? Janne visste om att Björn, en bekant, hade köpt sig en rikskänd grön S40 byggd av Martin Lydén och tog kontakt med Björn som nappade på att ställa ut den nya ögonstenen. Då var alltså två bilar klara för utställning men det behövdes en till.

Diskussioner kring var man skulle hitta ytterligare en bil till montern var då i full gång så gänget tog kontakt med några S/V 40-ägare i Stockholmstrakten. Då dök Tomas upp som precis hade skaffat sig nya tjusiga fälgar och en fräsig vinge till sin nattsvarta S40. Bilarna som skulle ställas ut var nu redo för att visas upp för allmänheten. Mässan blev väldigt lyckad och klubben fick kontakt med flera S/V40 ägare.

Janne, som då var klubbens ordförande sålede sedemera sin S40, men övergav inte Volvo utan skaffade en V70R AWD. När Janne började köra V70R AWD så påbörjades jakten på en ny ordförande som körde S/V40 och efter lite letande så kom klubben i kontakt med John som vanligtvis kallas Jompa och efter en förfrågan om ordförandeskapet tackade "ja" till erbjudandet.

Nu är klubben i full gång och vi i Styrelsen hoppas att ni ska trivas här med oss.Mvh
Styrelsen